Amsterdam - Het Schip

BELUISTER IN AUDIO!

​Museum Het Schip bevindt zich in het fantasievolle volkswoningbouwcomplex dat is ontworpen door architect Michel de Klerk. Dit expressionistische woonblok is in 1919 gebouwd voor woningcorporatie Eigen Haard. Door de vorm is het gebouw in de volksmond Het Schip genoemd. Het behoort tot de top van de Amsterdamse School, een stroming in de bouw en sierkunst die zich over heel Nederland verspreidde.

Permanente collectie

​Onze vaste tentoonstelling op de eerste verdieping toont de diversiteit van de Amsterdamse School in volle glorie. Zo zijn er werken van beeldhouwer Hildo Krop te bewonderen en een originele lamp, een schilderij en een kast van Michel de Klerk. In 2012 is met steun van Vereniging Rembrandt een slaapkamerameublement van Piet Kramer aangekocht, dat permanent te zien is in de zogenaamde 'Kramerkamer'.

Naast gebouwen en vele exclusieve meubels ontwierp Michel de Klerk ook voor meubelfabriek 't Woonhuys. Het resultaat hiervan is ook te bewonderen in de tentoonstelling, met dank aan het Centraal Museum in Utrecht en het Amsterdam Museum. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed gaf diverse Amsterdamse School-lampen en kunstvoorwerpen voor de expositie in langdurig bruikleen.

PLAATS Amsterdam (Noord Holland)
LOCATIE Oostzaanstraat 45
WEBSITE https://www.hetschip.nl/
OPENING Dinsdag t/m zondag, 11.00 - 17.00 uur

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

Maak kans op 2 tickets voor dit museum!

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)