Den Helder - Reddingmuseum

BELUISTER IN AUDIO!

​Beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het allemaal in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Het museum bevindt zich in de oude motorwerkplaats van de historische Marinedokswerf 'Willemsoord' in Den Helder. Hier wordt het verhaal van het reddingwezen in Nederland verteld.

Het museum ziet er van buiten misschien klein uit, maar van binnen is het gevuld met foto's, film, verhalen, modelboten en nog veel meer!
Er is van alles te doen voor jong en oud. Zo kunnen de jonge bezoekers windkracht 10 ervaren in de windtunnel, trotseren ze de hoge golven op de vaarsimulator, leren ze varen met het heldenspel en kunnen ze nautische knopen maken aan de knopentafel.

Voor de volwassenen is er een gratis audiotour die je door het museum leidt en verhalen van vroeger vertelt (tevens ook in kinderversie beschikbaar). Van 1 april t/m 1 november kan je ook met de historische reddingsboot Johan de Witt een vaartocht maken door de binnenhaven van Den Helder. Er is dus genoeg te doen, te zien en te beleven in het Reddingmuseum!
Voor meer informatie over het museum, prijzen en tijden kunt u naar onze website: https://www.reddingmuseum.nl/

PLAATS Den Helder (Noord Holland)
LOCATIE Willemsoord 60 G
WEBSITE https://www.reddingmuseum.nl
OPEN Dinsdag tot en met zondag geopend van 10.00 - 17.00 uur
Maandag geopend tijdens schoolvakanties.

LOCATIE

CLASSY RADIO

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar WWW.CLASSY.NL

Maak kans op 2 tickets voor dit museum!

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1: Vul onderstaand formulier zo vollledig mogelijk in en druk op versturen.
2: U ontvangt direct een e-mail (kijk eventueel in uw SPAM map)
3: U dient de e-mail te bevestigen door op bevestiingsknop in de e-mail te klikken. (hierdoor weten zeker weten dat het door u ingevoerde e-mail geldig is en kunnen we u altijd bereiken)
4: LET OP! Uw deelname is alleen geldig na bevestiging van de e-mail.
  (Uw e-mail wordt alleen gebruikt om u een persoonlijk bericht te sturen indien u heeft gewonnen en u ontvangt voortaan onze nieuwsbrief, maximaal 1 keer per week, en kan afgezegd worden in de footer)